FIROLIZA REAKCJA WOKALNA 2018 już za nami.

PROTOKÓŁ Z OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU WOKALNEGO FIROLIZA – REAKCJA WOKALNA 2018
17 listopada 2018 roku Jury w składzie:
Agata Wrońska - Absolwentka Wydziału wokalno-aktorskiego Akademii Muzycznej im.Fryderyka Chopina w Warszawie, stypendystka Ministra Kultury i Sztuki, laureatka wielu konkursów i przeglądów wokalnych. Pedagog wokalny w zakresie muzyki klasycznej i rozrywkowej, współpracująca z czołówką artystów sceny polskiej jako opiekun wokalny przy projektach artystycznych, nagraniach płyt i trasach koncertowych. Jest również terapeutą foniatrycznym w Centrum Głosu dla Profesjonalistów Medincus oraz Katedrze Audiologii i Foniatrii Wydziału Wokalnego Uniwersytetu Muzycznego w Warszawie.

Barbara Abramowicz - Sopran liryczno-koloraturowy, absolwentka Akademii Muzycznej im.Fryderyka Chopina w Warszawie.Solistka Warszawskiej Opery Kameralnej. Śpiewała na najlepszych scenach w kraju i za granicą. Wydała wiele płyt z muzyką oratoryjną. Od wielu lat jest uznanym pedagogiem emisji głosu na Wydziale Wokalno- Estradowym w Zespole Państwowych Szkół Muzycznych im. Fryderyka Chopina w Warszawie kształcąc największe gwiazdy polskich scen operowych i rozrywkowych.

Piotr Kamil Kowalczyk - Tenor, wokalista, współkompozytor, absolwent szkoły muzycznej w Warszawie. Finalista programu telewizyjnego Voice of Poland oceniło występy solistów w czterech kategoriach wiekowych.

Jury podjęło decyzję o przyznaniu następujących nagród:
w kategorii wiekowej 8 -11 lat :
1 miejsce NATALIA KOSMOWSKA
2 miejsce MARTYNA SUJKA
3 miejsce JULIA MARKOWSKA
wyróżnienia: AMELIA CIERPIAŁ AXEL DROP ELIZA XERXA GABRIELA ZALEWSKA JULIA PAŁUCZAK MARCELINA LITWIN PATRYCJA PUSZKARSKA SZYMON WYPYCH WERONIKA SIEROCKA
w kategorii wiekowej 12-14 lat:
1 miejsce ALEKSANDRA BIELEWICZ
2 miejsce NORBERT WRONKA
3 miejsce ALICJA DZIURDZIAK
W kategorii wiekowej 12-14 lat Jury zdecydowało o przyznaniu specjalnego wyróżnienia dla ALEKSANDRY CZAPLICKIEJ za wykonanie piosenki pt. INKA.
Wyróżnienia: JUSTYNA GALASZEWSKA ZUZANNA DUDEK ALEKSANDRA BUDNIK WIKTORIA SZCZEPANOWSKA AMELIA JAWOROWSKA BARTŁOMIEJ KRZYŻAK EMILIA RYCERZ JULIA TŁUCZKIEWICZ MAJA WASSERMAN KAMILA MORAWSKA KINGA WOŁOSZYN LARA HIDANE VANESSA SIWY
w kategorii wiekowej 15-17 lat:
1 miejsce IGNACY BŁAŻEJOWSKI
2 miejsce WERONIKA JĘDRUSZAK
3 miejsce SZYMON KUŚMIERCZAK
wyróżnienia: JULIA JADCZYSZYN KLAUDIA KERSTAN MAJA FIJAŁKOWSKA MICHAL MAKOWSKI WIKTORIA GRANAS ZUZANNA MACIASZEK MARTYNA ZYGADŁO
w kategorii wiekowej 18+
1 miejsce GABRIELA PIĘTA
2 miejsce ADAM PRUS
Jury zdecydowało, że w kategorii 18+ nie przyznaje 3 miejsca wyróżnienia: PAULINA SZPIGANOWICZ ALICJA JĘDRZEJCZYK GABRIELA BIESIAKIRSKA KAMIL KRUGER JOANNA POPIK ALEKSANDRA KRUSZEWSKA PINTO PAULINA DUMA-GAJEWSKA ALEKSANDRA MAZUR
Sed pede ullamcorper amet ullamcorper primis, nam pretium suspendisse neque, a phasellus sit pulvinar vel integer.
(c)2019, All Rights Reserved
Liczba odwiedzin: 57960